yangın kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yangın veya acil manzara vakalarında binalardaki insanoğluın kolayca tahliye edilmesi midein Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

Yangına dayanıklı oda bapları 1 zaman ile 2 saat arasında bir direnç gösterir ve yangının dâhilen başlangıçlamışsa dışarıya, haricen serlamışsa muhtevaeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve gönül-dünyalık kaybı riskinin giderilmiş edilmesini esenlar.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, yangın sırasında esrar ve alevlerin vesair alanlara yayılmasını önlemek muhtevain tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında tütünın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yangın merdivenleri yangın ile baş başa sel ve deprem üzere gayrı doğal afetlerdede kullanılabilir olması hasebiyle titizlikle korunmalıdır.

ürkü kolu olmalıdır: Ivedi çıkış kapıları, ürkü koluna sahip olmalıdır. Bu, kapının hızlı ve basit bir şekilde açılmasını esenlar ve insanoğluın ivedi durumlarda emin bir şekilde tahliye edilmesini kolaylaştırır.

Yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere bapların hudayinabit kapanması gerekmektedir. Bunu peylemek için yaylı menteşeler kullanılması ehliyetli değildir , kanat yüzey vadiı ve ağırlığına göre kapı kapatıcı hidrolik kullanılmalıdır.

Yangın Bapsı hileırken ilgi etmeniz müstelzim en önemli ayrıntı GOXU markası altında bizim yanımızdan üretilen kapılar üzere kaliteli ve sertifikalı ürünler yeğleme etmenizdir.

Bir bünyeda kullanılan şerik merdivenlerden yangın ve gayrı evgin durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni veya kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri sair kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir binadadır.

Yangın çabucak insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesi ciğerin yangın kapısı son kerte ciddi bir öneme sahiptir.

Özellikle duygulu ve muteber materyallerin olduğu odaların baplarının muhakkak yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yangın Kapıları ısı ve esrar sızdırmadığı midein insanların dumandan zehirlenmesine müşkül olan acil yer kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında üzere tamlık ordu olan binalarda kullanılması ıztırari kılınmaktadır.

Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları henüz güvenlidir ve bu da fiyatlarını artırabilmektedir.

Yangın kapıları yararlanma sahaına göre, rengine Yangın kapısı istanbul göre evet da modeline bakılırsa çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan örnek sınıflandırması bayağıdaki gibidir

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, bapnın kullanılacağı yere bakarak değdavranışebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Report this wiki page